Husflidstua,
Storgata 32, Grimstad
Telefon 37 04 89 14

E-post: husflidstua@live.no
Org.nr. 974526980

 

TING DU KANSKJE LURER PÅ...

Her har vi besvart en del sprøsmål som vi ofte får. Klikk på +-tegnet for å se svar.

Har dere nettbutikk?
Vi har ikke nettbutikk, men tar gjerne i mot bestilling fra deg via melding eller telefon. Du vil da motta din bestilling som postoppkrav.
Hva er bestillingstiden på en bunad?
Din bunad er unik, og blir sydd spesielt til deg. Ofte starter prosessen med valg av opplut og kanskje også forkle til dame, og valg av vest til Åmli sort herrebunad. Videre gjøres avtale om førstegangs måling, prøvemåling med bunadelementer og en siste prøving som etterfølges av eventuelle justeringer. Det er derfor vanskelig å si hvor lang tid denne prosessen tar. Ta derfor kontakt med oss slik at vi kan gjøre nærmere avtale med deg.
Hva koster en bunad?
Husflidstua tilbyr komplett damebunad bestående av stakk, opplut, understakk, forkle, belte og skjorte fra kr. 33 000. Sølv kommer i tillegg.
Tips til stell av bunaden

Bunaden

Etter bruk skal bunaden luftes, børstes og henges bort i en pose av stoff (ikke plast) på et luftig sted. Damebunaden henges opp etter stroppene som er festet inne i oppluten. Fest et syrefritt silkepapir over sølvbåndene så de ikke anløper.

Skjorte

Bunadskjorten vaskes ved 60 grader etter bruk. Skjorten kan gjerne oppbevares i et putevar. Ta så frem skjorten og stryk denne ca. tre dager før den skal brukes.

Forkle og skaut

Forkle og skaut vaskes med Milo i lunkent vann, for hånd. Forkle og skaut av lin kan gjerne oppbevares i et putevar. Strykes ca. tre dager før de skal brukes. Kattunforklene er i bomull og håndtrykte med pigmentfarger. For å bevare fargen i stoffet bør dette skyldes opp for hånd, bruk vanlig olivensåpe om det blir en flekk og ha gjerne i en spiseskje eddik i skyllevannet. Stryk forklet på vrangen før det har blitt helt tørt.
Tips til puss av sølv

Nypusset sølv hører med!

Tørk gjerne over sølvet med en pusseklut før bruk. Til påsydde sølvknapper anbefaler vi et laminert pussebrett som føres under knappen. Da beskytter du bunadsstoffet ved pussing. Du kan også rense sølvet selv med en liten børste og litt lunkent vann tilsatt noen dråper Zalo og en teskje salmiakk pr. liter vann. Med riktig oppbevaring holder sølvet seg penere. Pakk gjerne sølvet inn i syrefrie plastposer. La det ligge tørt og mørkt, og pass på at det ikke kommer luft til. Knapper som er sydd fast på bunaden kan beskyttes mot luft med plastfolie. Når bunadsølvet er blitt noen år bør dette få en mer grundig oppussing hos en gullsmed. Du vil da oppleve at bunadsølvet blir like blankt og fint som da det var nytt.  

Send oss en melding

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding

Husflidstua i Grimstad.