Husflidstua i Grimstad. Åmlibunaden.

Husflidstua i Grimstad er en nisjebutikk med hjerte og atmosfære for lokale bunadstradisjoner

Husflidstua ble etablert i 1995 og eies og drives av Jorunn Igland Olsen. Gjennom de siste tyve årene har Hudflidstua opparbeidet solid kompetanse innenfor lokale bunadtradisjoner, og butikken har også et stort og bredt utvalg i garn, ferdistrikk, gaver og souvenirer.

Gjennom et nært samarbeid med Bunadnemda i Aust-Agder har Husflidstua rekonstruert flere gamle bunadsdeler, blant annet brosjert kalemank opplut av ullstoff og kattunforkler i bomull.

Den brosjerte kalemank oppluten som vises på bildet kommer fra gården Ramse i Tovdal. Det er denne Husflidstua har fått rekonstruert hos Mandal Veveri. Når vi leverer bunad med kalemank opplut sys denne etter gammel fasong, hvor spesielt ryggen skiller seg fra den tradisjonelle Åmlibunaden. Brosjert kalemank var mye brukt på samme tid som kattunstoffene.

Kattunforklene er i tykt bomullstoff og ble mye brukt på slutten av 1700-tallet og oppover på 1800-tallet. Husflidstua har rekonstruert to mønstre fra Håkedal i Tovdal, som begge er fra rundt 1820.

Vi syr Aust-Agder bunadene og har sølv, sko og annet tilbehør til disse!

Se mer om Åmlibunad til dame her Se mer om Åmlibunad til herre her
Åmlibunad. Aust-Agder bunad.

Bunad fra slutten av 1700-tallet med brosjert
kalemank opplut fra gården Ramse i Tovdal.

Barnebunader fra Aust-Agder.

Vi syr også Åmli barnebunad til jente og gutt.
Her vises jentebunaden med kattunforkle.

Husflidstua i Grimstad.

Husflidstua er fagleverandør med stort utvalg innen garn og strikk

Husflidstua i Grimstad er en Fagstrikkbutikk. Det gjør at du vil finne et bredt utvalg av håndstrikkegarn hos oss, og noen produkter selges kun gjennom godkjente Fagstrikkbutikker.

Vi har ansatte med stor fagkunnskap innen strikk som gjerne gir deg råd, tips og veiledning for at du skal oppnå et best mulig resultat med dine håndarbeider.

Velkommen til en hyggelig strikkeopplevelse hos oss!