Vi har gode priser på håndlaget sølv til Aust-Agder bunaden

Håndlaget bunadssølv fra sølvsmedbygda Rysstad i Setesdal

Sølvet til Aust-Agder bunaden har lange og sterke tradisjoner, og vi er opptatt av å tilby sølv fra leverandører som vet å ta vare på disse tradisjonene.

RysstadSylv holder til i sølvsmedbygda Rysstad i Setesdal, hvor familien har drevet sølvsmie i mer enn 100 år. Trygve Rysstad er 3. generasjons sølvsmed og er en mester i filigran, med håndlaget bunadsølv som spesialitet.

 

Hva er filigran?

Filigran er en delikat og vanskelig form for metallarbeid innenfor smykker. Smykket lages av meget tynne tråder (latin filum) og små kuler (latin granum) som bøyes, vris og loddes fast. Kulene er av gull eller sølv og blir festet i kryss eller etter hverandre i mønster med små mellomrom.

I Norge blir filigransteknikken for det meste brukt til bunadsølv, og er spesielt utbredt i Telemark og Agder-fylkene.

Se utvalg av bunadsølv med filigran i nettbutikken

-15%
kr 2300